Recept Ginger Bread house

Kerst tip: maak een 'gingerbread house' voor je hond!

Wat heb je nodig?

 

Het deeg maken

Bereid het deeg zoals op de sticker aangegeven staat. Let op dat je het water er gedoseerd bij doet, zodat je zeker weet dat je geen plakkerig deeg krijgt. Ik had bij deze koekjes iets minder dan de 175 ml nodig. Kneed de mix tot een stevig deeg en rol het uit. Gebruik de koekjes uitstekers (of je uitgeknipte mallen) om de juiste vorm te krijgen. Bak de koekjes in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuten.

 

Het huisje maken

Als de koeken klaar zijn en afgekoeld kan je ze aan elkaar plakken. Ik heb een tijdje gezocht naar hoe ik dit het best kon doen, en het werkt toch het best met karamel. Doe wat suiker in een pannetje, doe er een heel klein beetje water bij en breng dit rustig aan de kook. Ik was via Google bij Zelf karamel maken – stap voor stap - Rutger Bakt uitgekomen. 

 

Een beetje karamel is heus niet slecht voor je hond. Ook hier heb ik een tijd op zitten googelen. Ik had zelf wel wat meer karamel gebruikt dan ik eigenlijk wilde, dus ik haal er gewoon een beetje vanaf als ik een stuk aan Barney geef.

 

Decoreren

Ik had online een receptje gevonden ((1478) Pinterest) voor hond-vriendelijke glazuur (water, maïzena en een beetje honing), maar wat ik ook deed, ik kreeg er geen lekker papje van. Daarom ben ik later voor een mengsel van hondenyoghurt en maïzena gegaan en dit ging veel beter (zonder honing, maar dit kan je denk ik prima toevoegen als je wil).

Ik heb dit niet helemaal afgemeten, maar ongeveer 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel maïzena. Ik heb alleen een wit dak gemaakt, maar wil je ook raampjes maken bijvoorbeeld, dan denk ik dat je wat meer maïzena moet toevoegen. Maar dit voel je zelf wel aan als je aan het mengen bent.

 

Ik heb mijn 'sneeuw' er gewoon met een lepel op geschept, maar als je er écht iets moois van wil maken kan je natuurlijk een spuitzak gebruiken.

 

En last but not least: vergeet niet om jouw creatie leuk op de foto te zetten voordat je hond ervan mag eten!

 

Ga jij ook een koekhuisje voor je hond maken?


Vera (dogmom van Barney)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.