De halsbanden verslaving van Owen

Eén van de meest populaire items voor de hond is toch wel een halsband. Met een gedeelde eerste plek met een tuig, is een halsband toch écht een onmisbaar item. En laat je dan net mij hebben; totaal verslaafd aan het kopen van riemen en halsbanden. Mijn naam is Sharon en ik ben de Dogmom van Owen, mijn Hollandse Herder reu van 2,5jaar. Wellicht gaat er al een lampje branden, maar we staan beter bekend als Dutchshepherd_Owen op Instagram.

Al vrij snel had Owen al een goed gevulde garderobe, en konden we als wannabee influencers onze 'kleding' op elkaar afstemmen. Toch een soort influencers goal, haha. Ondanks ik aan andere reu eigenaren de nekmaat van hun volwassen reu had gevraagd, groeide Owen behoorlijk uit zijn halsbanden. Behalve dat hij wel groeide tot 62,5cm hoog (63cm is max. toegestaan), ging het in de breedte ook aardig door. Met zijn 30 kilo is Owen aan de grove kant. Niet dik, maar gewoon lekker flink en gespierd zoals ik mijn reu eigenlijk ook wilde (ik heb echt 100% mazzel met Owen!). Dat hield echter wel in dat hij veel halsbanden niet meer kon dragen, te klein (oké, dit is wel iets minder mazzel). Een goed excuus zeg ik zo, om weer wat nieuwe items te kopen.

Als groot fan van zo'n beetje alles wat The Barking Factory heeft, kwamen daar de halsbanden en riemen in het assortiment. De Double Trouble, het merk van deze geweldige items, zijn inmiddels groot favoriet hier thuis. Behalve dat ze hele toffe kleurtjes hebben, zijn ze ook nog eens heel erg stevig. Voor zelfbescherming heeft Owen te alle tijden een halsband om en het liefst een brede halsband. Mocht hij ooit aangevallen worden, heeft de aanvallende hond hopelijk Owen zijn halsband te pakken en niet zijn nek. Ook vind ik een brede halsband veel fijner voor de nek van de hond. Hoewel Owen niet trekt, of niet hoort te trekken ;), geeft een brede halsband veel meer steun aan de nek dan een smal halsbandje. Hierdoor geeft een brede halsband niet alleen meer comfort maar is het ook nog eens minder belastend of schadelijk voor de nek. Winwin!

Regelmatig zijn Owen zijn banden zo vies, dat je bang bent dat ze voorgoed verpest zijn. Maar niks is minder waar! Je kunt ze gewoon in de wasmachine stoppen en ze komen er weer als nieuw uit! 
Inmiddels hebben we al een leuke collectie, maar zijn we ook nog lang niet klaar met sparen! Owen heeft een mooie 4cm crème halsband gesp + riem, 4cm neon geel K9 + riem, 5cm grijze K9 en een 4cm turquoise. Ondanks de turquoise nu net binnen is, ben ik al aan het bedenken wat de volgende kleur gaat worden haha! Leuke suggesties zijn welkom hoor!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.